Du bestemmer over dine egne data

Vi bruker informasjonskapsler/cookies til å samle informasjon om deg for forskjellige formål. Vi har delt disse opp i to kategorier:

Statistiske, Markedsføring

Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til alle formålene. Du kan også velge formålet du vil samtykke til ved å klikke på avmerkingsboksen ved siden av formålet, og deretter trykke «Lagre innstillinger».

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å trykke på det lille ikonet i nederste venstre hjørne av nettsiden.

Les vår personvernerklæring for mer info

Lagre innstillinger Godta alle

Kortere køer i domstolene og god rettshjelp til alle

Arbeiderpartiet ønsker en desentralisert domstolsstruktur

Arbeiderpartiet ønsker en effektiv straffesakskjede som henger sammen. Domstolenes uavhengige rolle som den tredje statsmakt skal vernes, og domstolene skal ha en forutsigbar og bærekraftig finansiering slik at de settes i stand til å løse sine oppgaver med høy kvalitet og innen rimelig tid. Flere saker kan løses gjennom mekling. Det er behov for å redusere køene i domstolene. Ofre for kriminalitet står i uverdige køer mens kriminelle gis strafferabatt.

Arbeiderpartiet ønsker en desentralisert domstolsstruktur og at eventuelle endringer i domstolsstrukturen avgjøres av Stortinget. Vi vil legge til rette for bedre samarbeid mellom domstoler og utrede hvordan mindre domstoler kan styrkes for å gjøre dem mindre sårbare.

Arbeiderpartiet vil: