Du bestemmer over dine egne data

Vi bruker informasjonskapsler/cookies til å samle informasjon om deg for forskjellige formål. Vi har delt disse opp i to kategorier:

Statistiske, Markedsføring

Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til alle formålene. Du kan også velge formålet du vil samtykke til ved å klikke på avmerkingsboksen ved siden av formålet, og deretter trykke «Lagre innstillinger».

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å trykke på det lille ikonet i nederste venstre hjørne av nettsiden.

Les vår personvernerklæring for mer info

Lagre innstillinger Godta alle

Fiskeri

Samfunnskontrakten må holdes

De tradisjonelle fiskeriene er en viktig del av vår historie og en bærebjelke i mange kyst- og distriktssamfunn. Verdiskapingen er avgjørende for norsk økonomi og for bosetting og arbeidsplasser langs store deler av kysten vår. Fiskeriressursene tilhører folket i fellesskap og skal komme kystsamfunnene til gode. Samfunnskontrakten mellom fiskere, oppdrettere og folk langs kysten innebærer at det skal legges til rette for at fisken gir arbeidsplasser aktivitet og trygge bosettingen i kystsamfunnene. Vi trenger en variert fiskeflåte som kan sikre bærekraftig høsting av våre fiskeressurser. Ressursrenten skal i utgangspunktet tas ut i form av arbeidsplasser og aktivitet langs kysten. Det skal legges til rette for lønnsomhet for den enkelte aktør i sjømatnæringen samtidig som det stilles krav til ringvirkninger for kystsamfunnene. Norske myndigheter må sikre bærekraftige bestander og norske interesser i de internasjonale fiskeriforhandlingene.

Arbeiderpartiet vil: