Du bestemmer over dine egne data

Vi bruker informasjonskapsler/cookies til å samle informasjon om deg for forskjellige formål. Vi har delt disse opp i to kategorier:

Statistiske, Markedsføring

Ved å trykke «Godta alle» gir du din tillatelse til alle formålene. Du kan også velge formålet du vil samtykke til ved å klikke på avmerkingsboksen ved siden av formålet, og deretter trykke «Lagre innstillinger».

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å trykke på det lille ikonet i nederste venstre hjørne av nettsiden.

Les vår personvernerklæring for mer info

Lagre innstillinger Godta alle

Rom- og forsvarsindustri

Strategisk viktige næringer for Norge

Norsk romindustri er internasjonalt ledende og har virksomhet over hele landet. Å styrke norsk romindustri vil gi økt verdiskaping og er viktig for å verne norske interesser. Arbeiderpartiet mener Norge skal være en ledende romnasjon i Arktis og Antarktis.

Forsvarsindustrien er viktig for Norge og en viktig partner for Forsvaret. Den står for arbeidsplasser i hele landet, skaper eksportinntekter og bidrar til utvikling av avansert teknologi i andre bransjer. Arbeiderpartiet mener det er strategisk viktig med statlig eierskap i de store forsvarsbedriftene i Norge, som eksempelvis Kongsberg- og Raufoss-miljøet. Vi vil stille krav til industrisamarbeidsavtaler og gjenkjøp i alle større forsvarsanskaffelser.

Arbeiderpartiet vil: